Tunfisk

KAN JEG SPISE TUNFISK NÅR JEG ER GRAVID?

Ja, tunfisk på boks fra King Oscar kan du trygt spise når du er gravid eller når du ammer. Det sunne næringsinnholdet av proteiner og vitaminer er bra for fosterets og barnets utvikling, og tunfisken vi i King Oscar benytter er av typen Skipjack som på grunn av kort livssyklus ikke inneholder store mengder miljøgifter.

Les mer om fisk og graviditet her!

TUNFISK FOR BARN

Barn kan spise tunfisk på boks fra omtrent 6 – 7 måneders alder, når de ellers er i stand til å spise annen most mat. Tunfisk er sunt for barn på grunn av det rike næringsinnholdet av proteiner og vitaminer som barn trenger spesielt mye av. Enkelte hevder til og med at barnet blir smartere dersom de får i seg mye fisk i de første leveårene – og hermetisk tunfisk er både godt og praktisk å ha med seg som barnemat. Ettersom tunfisken til King Oscar er av typen Skipjack er det ingen fare for at barnet får i seg farlige miljøgifter, men fersk tunfisk bør ikke små barn spise.

TUNFISK ETTER TRENING

Tunfisk er perfekt etter trening! Ikke bare er den proppfull av proteiner, tunfisk inneholder dessuten vitaminer som også er bra for restitusjon av musklene. Kroppen har størst nytte av det naturlige proteininntaket man får gjennom kostholdet, da den utnytter disse proteinene bedre enn dem man kan få gjennom tilskudd. Er du opptatt av å få i deg proteiner raskt etter trening, er tunfisk på boks svært praktisk å ha liggende i treningsbagen. Tunfisk på boks fra King Oscar inneholder nesten ikke karbohydrater, så du kan gjerne bruke tunfisk som pålegg på sunt grovt brød.

Kilder – og mer informasjon om helsefordeler og næringsinnhold i fisk:

Helsedirektoratet: Spis fisk oftere, Matportalen: Fisk og skalldyr, NIFES: Sjømat og helse, Matportalen: Kostråd til gravide

Sunn livsstil