Ansjos – Næringsinnhold og helsefordeler

Ansjos er blant matvarene med aller høyest innhold av sunne omega 3-fettsyrer.

Vitaminer og mineraler i ansjos

Omega 3 i Ansjos

Ansjos er laget av brisling, som er den fisken som inneholder mest omega3, sammen med makrell. Mange vet at omega 3 minsker faren for hjerte- og karsykdommer og at det er bra for hjernens utvikling, men ikke alle er klar over at omega 3 også forebygger visse typer diabetes på grunn av sin gunstige effekt på forbrenning og blodtrykk. Ansjos er altså godt for mer enn smakens skyld.

Velg et King Oscar ansjosprodukt her for å lese nøyaktig næringsinnhold.

Kan jeg spise ansjos når jeg er gravid?

Ja, du kan trygt spise ansjos når du er gravid – det er bra for deg og fosteret fordi ansjos er så sunt. Behovet for kalsium øker når du er gravid, og ansjos er svært rik på kalsium. Ettersom kroppen trenger vitamin D for å ta opp kalsium, passer det bra at ansjos også inneholder mye vitamin D. Dessuten spiller omega 3 en sentral rolle i utviklingen av fosterets øyne og hjerne. Ansjos inneholder mye av disse sunne fettsyrene som er så viktig under graviditeten.

Les mer om fisk og graviditet her!

Ansjos for barn

Ansjos består av Brisling, som sammen med makrell er den fisken som inneholder mest omega 3. Ansjos er derfor noe av det sunneste pålegget du kan gi barna dine, som trenger fettsyrene fra omega 3 for å utvikle hjernen. Fiskepålegg, som ansjos på boks, er en fin måte å øke inntaket av sunn, fet fisk på. Ansjos har dessuten et rikt næringsinnhold, med vitaminer, mineraler og proteiner som er avgjørende for kroppens utvikling hos barn.

Kilder – og mer informasjon om helsefordeler og næringsinnhold i fisk:

Helsedirektoratet: Spis fisk oftereMatportalen: Fisk og skalldyrNIFES: Sjømat og helse
Matportalen: Kostråd til gravide