Historien om
King Oscar

1873

Hermetikkfabrikken Stavanger Canning Company er starten for King Oscar. Fire prominente herrer fra Stavanger starter en hermetikkfabrikk i 1873. Stavanger er sent ute med hermetikk, men etableringen skal bidra til at byen senere blir omtalt som ”hermetikkbyen” i Norge.

1880

Norge eksporterer sine første hermetiske sardiner. Tiden fra 1880 til århundreskiftet var sardinindustriens pionerår i Norge. Produksjonen foregikk med enkle hjelpemidler og i relativt små kvanta, men allerede i 1880 startet eksporten fra Stavanger.

1893

Norske, røykte sardiner blir lansert i det amerikanske markedet ved verdensutstillingen i Chicago. I tillegg utforskes flere andre markeder. Sardiner fra Norge er på alvor klar for den store verden!

1902

Kong Oscar II av Sverige-Norge gir oss tillatelse til å bruke hans navn og bilde på våre sardinbokser. En stor Milepæl som danner navnet King Oscar.

1903

En av verdens største hermetikkprodusenter, Christian Bjelland, begynner å eksportere King Oscar sardiner til USA. For sin innsats for norsk hermetikkindustri ble Bjelland i 1907 utnevnt til Ridder, 1. Klasse av Kgl. Norske St. Olavs Orden. Uttrykket «Ikke noe snikksnakk, Bjellands hermetikk, takk,» blir et allment kjent munnhell i Norge.

1920

Etter flere forskjellige versjoner av portrettet av Kong Oscar, får boksen i dette året sitt nåværende utseende. Merkevaren etableres i amerikanske og britiske markeder og med ett er King Oscar blitt verdenskjent!

1950

King Oscars sardinprodukter blir kosher-sertifiserte, et ekstra kvalitetstegn ettersom bare de reneste produktene får denne statusen.

1965

King Oscar lanseres i det japanske markedet. Vi er i dag stolte av å kunne si at vi er landets mest populære importerte sardin.

1981

11 norske hermetikkfarbrikker slår seg sammen til selskapet Norway Foods, som også tar med merkevaren King Oscar. Nå er vi enda større!

1996

Norway Foods kjøpes av Rieber & Søn ASA, et av Norges ledende næringsmiddelkonsern med global distribusjon.

1998

King Oscar relanseres i det norske markedet og introduseres i Polen.

1999

King Oscar lanseres i Tsjekkia, Ungarn og Romania. På tide å la våre venner i øst få smaken av vår verdenskjente sjømat.

2001

King Oscar lanseres i Slovakia. I tillegg blir King Oscar relansert i Russland, hvor merkevaren ble registrert allerede på begynnelsen av 1900-tallet.

2002

King Oscar feirer sitt hundreårsjubileum. Lenge leve kongen! Tenk som tiden flyr…

2014

King Oscar kjøpes av Thai Union, et av verdens ledende sjømatselskaper.