Sardiner

Sardiner er sunt for både hjertet og kroppen ellers – og en rik kilde til omega 3-fettsyrer, protein, kalsium, B12- og D-vitaminer.

KAN JEG SPISE SARDINER NÅR JEG ER GRAVID?

Ja, det er ingen fare forbundet med å spise sardiner når du er gravid – tvert i mot. I svangerskapet øker behovet for kalsium, som sardiner inneholder mye av. Sardiner er også rik på vitamin D som kroppen er avhengig av for å kunne nyttiggjøre seg kalsium. Også sink, selen og jod er viktig når du er gravid, og sardiner inneholder alle disse mineralene. Dessuten spiller omega 3 en sentral rolle i utviklingen av fosterets øyne og hjerne, og sardiner inneholder mye av disse sunne fettsyrene som er så viktige under graviditeten.

Les mer om fisk og graviditet her!

SARDINER FOR BARN

Sardiner er kanskje det sunneste pålegget du kan gi barna dine. Næringsinnholdet i sardiner er som skapt for barn som vokser, og fiskepålegg på boks er en fin måte å øke inntaket av sunn, fet fisk på. Sardiner inneholder en rekke vitaminer, mineraler og proteiner som er avgjørende for kroppens utvikling, og fettsyrene i omega 3 er viktig for utviklingen av barns hjerne. Er det vanskelig å få i barna tran, har du en bekymring mindre hvis de spiser en brødskive med sardiner om dagen. Da er nemlig dagsbehovet for omega 3 godt dekket.

Sunn livsstil