Trygt, anstendig og rettferdig arbeid er de grunnleggende byggesteinene for enhver vellykket bedrift. Dette inkluderer bl.a. rettferdig lønn, ansettelsessikkerhet, helse og sikkerhet, ikke-diskriminering, likestilling og respekt for arbeidstakernes rettigheter.

Arbeidere i sjømatindustrien har lange arbeidsdager, krevende arbeidsforhold og begrenset tilgang til helsetjenester på jobb. Mange maritime sikkerhetsstandarder omfatter ikke fiskefartøy. Dette gjelder opptil 15 millioner arbeidere som er utsatt for ugunstige arbeidsforhold eller tvangsarbeid mens de er isolert på havet. I tillegg kan arbeidstakere oppleve diskriminering med liten eller ingen konsekvens for de ansvarlige.

King Oscar følger den norske Åpenhetsloven. Fra og med juli 2022 må selskaper sørge for at menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold blir respektert i deres virksomhet og verdikjeder. Loven krever at selskaper er aktsomme på tvers av sine verdikjeder og svarer på informasjonsforespørsler om hvordan de håndterer menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. King Oscar forplikter seg til å foreta aktsomhetsvurderinger årlig, samt å rapportere offentlig om fremdriften.

Lær mer

Innenfor SeaChange® 2030 har vi satt som mål å sikre at 100 % av fartøyene og oppdrettsanleggene vi benytter oppfyller bransjens beste praksis innen velferd og arbeidsforhold. Thai Unions etiske retningslinjer for fartøy definerer de forholdene vi forventer for fiskere. Vi jobber regelmessig med våre leverandører for å revidere fiskefartøyer i henhold til disse retningslinjene.

Lær mer

Vi har også strenge retningslinjer for forretnings -og arbeidsetikk som vi ber alle våre leverandører om å overholde. Retningslinjene krever blant annet at virksomheten drives lovlig og med integritet. I tillegg omfatter de:

  • Arbeidstakerrettigheter
  • Likestilling
  • Tvangsarbeid
  • Barnearbeid
  • Rettferdig lønn
  • Rimelig arbeidstid
  • Helse og sikkerhet
King Oscar bruker også Thai Unions retningslinjer for beskyttelse av varslere, og tilbyr konsernets egen rapporterings- og varslingsplattform «Speak Out» for alle ansatte og arbeidstakere over hele verden. Her kan man rapportere brudd på selskapets retningslinjer, samt svindel, misbruk eller annen overtredelse på arbeidsplassen. Plattformen er alltid tilgjengelig på nettet og gjennom et gratisnummer som kan nås fra 15 land, med fullstendig anonymitet.

Lær mer

I Thai Union har vi etablert et ambisiøst og klasseledende forbedringsprogram for våre fabrikker. Formålet er å redusere energi- og vannforbruk, minimere svinn, og i tillegg sikre trygge arbeidsplasser. I 2022 reduserte Thai Union skadefrekvensen (LTI) til 0,32 fraværsskader per 200 000 arbeidstimer – en reduksjon på 18 % i forhold til 2021.

Lær mer

Ernæring og helse

Fedme og risikoen for ikke-smittsomme sykdommer har nesten tredoblet seg på verdensbasis siden 1975, og viser det umiddelbare globale behovet for et sunnere kosthold. For å forbedre folkehelsen må vi tilby mer næringsrik mat og redusere innholdet av usunne ingredienser. Sjømatindustrien har ansvaret for å sikre at produktene beholder sine naturlige og essensielle næringsstoffer, samtidig som de ikke inneholder skadelige næringsstoffer. Makrell, sardiner og ansjos er rike på omega 3 (EPA og DHA). Omega 3 er essensielle fettsyrer vi trenger å få fra mat. Menneskekroppen kan ikke lage dem selv slik som den gjør med andre typer fett vi trenger. Som en del av et variert, balansert kosthold og en sunn livsstil, bidrar DHA til å opprettholde normal hjernefunksjon og, sammen med EPA, til normal hjertefunksjon.

  1. https://healthcare.utah.edu/healthfeed/2022/03/power-yourbody-foods-rich-omega-3-fatty-acids 8
  2. https://t.ly/9LkqD 9
  3.  Commission Regulation (EU) No 432/2012