Derfor er sardiner perfekt mat etter trening

Det er ikke bare mengden protein, men kvaliteten på proteinene som er viktig etter trening. I sardiner finner du kvalitetsprotein.

Er du på jakt etter den optimale treningseffekten? Enten du trener styrke for å holde deg frisk, eller du trener hardt for å bli best i idretten din, så er det viktig at innsatsen på trening gir best mulig resultater. Bruker du sardiner som proteinkilde kan du få maks uttelling av treningsinnsatsen.

Mer effektiv muskeloppbygging etter trening

Visste du at sardiner har imponerende 20 gram protein per boks? Studier viser at det er akkurat den mengden proteiner kroppen kan utnytte etter trening. Høyere inntak gjør ikke at du får større muskler, men mer fett. Grunnen til at sardiner er ekstra nyttige, er at sardiner kommer med alle aminosyrene musklene trenger for å bygge seg sterke etter trening. De inneholder nemlig alle de ni essensielle aminosyrene kroppen trenger. Dette, i kombinasjon med omega-3, øker den anabole effekten av protein. Det kan bety mer effektiv muskeloppbygging etter trening. Inflammasjon dempes og stølhet lindres, noe som legger til rette for best mulig restitusjon. Hvis du mangler enkelte aminosyrer stjeler kroppen aminosyrer fra sitt eget proteinlager – muskelmassen. Da blir det vanskeligere å bygge muskler, selv om du trener hardt.

Sardiner hjelper opptaket av viktige næringsstoffer

Proteinene i sardiner har fettsyrer som sikrer optimalt opptak av fettløselige næringsstoffer som vitaminer og antioksidanter. Sardinboksen fra King Oscar inneholder hele 4 gram omega-3. I tillegg ligger sardinene i extra virgin olivenolje og den har rikelige mengder med anti-inflammatorisk omega-9.

Gir deg optimal treningseffekt

Sardiner fra King Oscar inneholder også andre viktige stoffer for best optimal treningseffekt. Blant annet vitamin D, B-vitaminer, jern, kalsium, magnesium og selen. Kalsium er viktig for god nerve- og muskelfunksjon. De røde blodcellene våre (som frakter oksygen) trenger jern. Magnesiumet spiller en avgjørende rolle for cellenes energiproduksjon. Mens selen brukes til aktivering av cellenes eget antioksidantforsvar, slik at gnister (frie radikaler) fra forbrenningen under treningsøkten kan slukkes. Disse næringsstoffene er alle viktige for idrettsutøvere og andre som vil prestere på sitt beste.

Tips – ha en stabel i kjøkkenskapet!

Gå til innkjøp av en hel stabel sardinbokser. Da er du alltid sikret perfekt etter-treningsmat akkurat når du har behov for det. Spis de som de er- rett fra boksen. Eller nyt dem på en brødskive, i tomatsalsa, friterte som snacks eller i salater. En fryd for både ganen, hjernen, skjelettet og muskelmassen.

God treningsøkt!

Klem fra Berit Nordstrand

SKREVET AV BERIT NORDSTRAND@bnordstrand