Søtpotet med tunfisk

Perfekt som en varm weekend-brunch; nyt søtpotet toppet med tunfisk, med delikat salturt-garnityr.

ingredienser

1/2 søtpotet
50 g salturt
Usaltet smør
1 busktomat
1/2 avokado
Tunfisk i olivenolje
1 vårløk, oppskåret
1 ss pinjekjerner
Olivenolje
Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Vask og del søtpoteten i skiver, gni inn med olivenolje og smak til med salt og pepper.
  3. Stek på stekebrett i 25 minutter, eller til skivene er gjennomstekt.
  4. Rist pinjekjernene i en tørr panne over middels varme. Rør i panna så pinjekjernene får en jevn farge. Når de er avkjølt litt, skal de grovhakkes.
  5. Skjær tomatene til «concasse», dette gjør du ved å fjerne frøene og skjære opp tomatkjøttet.
  6. Kok salturten på middels varme med usaltet smør og svart pepper til det mykner, ta av platen og ha i concassen.
  7. Skjær avokadoen i terninger.
  8. Anrett med søtpoteten som base, deretter salturt, avokado, tunfisk, vårløk og pinjekjerner.

Del denne oppskriften

Prøv disse