Salad Niçoise

Time 10 Min

Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor

ingredienser

3 bokser tunfisk i vann eller olje.
2 poser à 65g baby leaf mix
8 kokte og avkjølte nypoteter, i skiver
4 hardkokte egg, i båter
100 cherrytomater skjært i båter
1/2 agurk i terninger
1/2 rødløk i fine skiver
en håndfull kalamata oliven
3 bokser tunfisk i vann eller olje.
klassisk vinaigrette

Slik gjør du

  1. La oljen eller vannet renne av tunfisken og bryt tunfisken i mindre biter
  2. Fordel salat, potetskiver, egg, cherrytomater, agurk, rødløk og oliven på 4 tallerkener
  3. Fordel tunfisken over salatene. Hell litt vinaigrette på hver salat like før servering
  4. Server vinaigrette på siden for den som ønsker mer

Tips

En klassisk vinaigrette er enkelt å lage selv. Ha 1 ts fransk sennep, 1 ss eddik og 3 ss god olivenolje i et glass med lokk. Ha opp i litt tørkede urter, gjerne litt fersk hvitløk og litt nykvernet salt og pepper. Sett lokk på glasset og rist det hele sammen til en dressing

Del denne oppskriften

Prøv disse