Bruschetta med sardintapenade

Time 10 mins

Bruschetta med sardintapenade ser flott ut på bordet, og smaker veldig godt. En lett og smakfull tapasrett som også fungerer utmerket som en forrett.

ingredienser

10-15 bruschetta

1 mellomstor baguette i skiver
1 hvitløksfedd, skrellt og delt i to på langs
2 bokser a 106g King Oscar sardiner *
2 ss grovhakket frisk persille
2 ss grovhakket frisk koriander
1/4 rød løk, finhakket
saft fra en halv sitron
olivenolje
salt, pepper

Til servering
fine sitronskiver
grovhakket frisk koriander
god olivenolje

* King Oscar sardiner i olivenolje, mediterranean style eller i tomatsaus kan brukes

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200C.
  2. Pensle baguetteskivene lett med olivenolje på begge sider. Gni skivene med den skjærte siden av hvitløken og sett alle skivene på et stekebrett.
  3. Sett i forvarmet ovn og rist skivene i 5-7 minutter til de er sprø og gyldne. La de avkjøle på en rist.
  4. Mos sardinene med en gaffel og tilsett persille, koriander og løk. Rør til du har en grov blanding. Ha i mer olivenolje om du synes blandingen er for tørr og tilsett sitronsaft etter smak. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
  5. Smør tapenaden på de avkjølte ristede skivene og pynt med sitronskiver og koriander før servering.Hell gjerne litt olivenolje over.

Del denne oppskriften

Prøv disse