Brødsalat med sprøstekte sardiner

Time 30 Min

Gi gammelt brød nytt liv i en deilig italienskinspirert brødsalat med erter, reddik, kapers og sprøstekte sardiner. Salaten passer godt til lunsj og varme sommerdager da det passer best med en lett middag.

ingredienser

2 porsjoner

1 boks med sardiner i olje
50 g pistasjnøtter, finmalt
Nykvernet pepper

Vinaigrette
0,5 dl sherryeddik
1 ts Dijon sennep
1 dl extra virgin olivenolje

2 ss smør
1 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
150 g selskapserter, frosne
ca 300 g daggammelt brød, i terninger
8 reddiker, delt i båter
2 ss kapers
Finhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Ha sherryeddik i en skål og rør inn sennep. Pisk blandingen mens olivenolje tilsettes i en tynn stråle slik at vinaigretten blir sammenhengende. Sett til side.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Finmal pistasjnøttene i en foodprocessor. Ha nøttemelet på en tallerken og kverne godt med pepper over. Vend sardinene i nøttemelet og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og sprø. Snu sardinene etter halvgått tid.
  3. Smelt smør i en stor kasserolle på middels sterk varme. Surr hvitløk og sjalottløk i 2 min. Tilsett selskapsertene, rør om, og la det surre videre under omrøring i 2 minutter.
  4. Senk temperaturen og vend brødterningene inn i erteblandingen. Hell over halvparten av vinaigretten, rør om og la dressingen trekke inn. Tilsett litt mer vinaigrette, rør om og la blandingen stå ca 5 minutter. Rør om underveis. Tilsett mer dressing om nødvendig, men brødterningene skal ikke bli vasne.
  5. Ha brødsalaten over i en serveringsbolle, bland inn reddik og kapers og dryss over finhakket bladpersille. Topp med sprøstekte sardiner.

Del denne oppskriften

Prøv disse