Bakte sardiner med dill og potet
Vi elsker Berit Nordstrands moderne variant av sild og potet – bakte sardiner med dill og potet!
Slik gjør du
- Åpne sardinboksen og ha over 2 ss soyasaus og 1 ss limejuice. Bak på rist midt i ovnen på 170 grader i ca. 10 minutter
- Dillolje: Kjør 1 bunt frisk dill (spar litt til pynt) sammen med 4 dl olivenolje til en grønn jevn paste. Varm dette forsiktig opp i en kjele til rett under kokepunktet, sil og avkjøl.
- Kok småpoteter i vann og godt med salt (skal smake litt som sjøvann) til de er møre. Slå av kokevannet og sett potetene til side for avkjøling.
- Når de er romtempererte så kutter du potetene i to på langs, slik at du får en flat side
- Kok egg til de er hardkokt, avkjøl og ta ut plommen. Plommen skal bare ‘’crumbles’’ med fingrene.
- Finhakk rødløk.
- Legg opp retten på ønsket tallerken med poteter i bunnen, toppet med finhakket rødløk, bakte sardiner, eggeplommecrumble, dillolje og litt fersk dill.
Bon appétit!