Squashpasta med makrell og tomat

Berit Nordstrands smakfulle squashpasta med skinnfri makrellfilet i tomat og chili – en sunn og god pastavri til store og små.

ingredienser

1 boks makrellfilet med tomat og chili
1-2 squash
40 gram pinjekjerner
2 store sjalottløk (4 små), finhakket
200 gram bladspinat
150 gram chorizopølse, i skiver
50 gram persille
1 stilk stangselleri, finkuttet
50 gram smør (gjerne Rørossmør)
20 gram tomatpure
1 eske friske cherrytomater (250g)
1 boks hermetiske cherrytomater
2-3 ss extra virgine olivenolje
1 lime, saften av
havsalt
sort kvernet pepper
frisk basilikum til pynt

Slik gjør du

  1. Bruk en spiralkutter eller mandolin for å lage pasta av squashen (hvis du ikke har dette kan du bruke en skreller eller ostehøvel for å lage tynne skiver, for så å kutte skivene i tynne strimler).
  2. Del cherrytomatene i to, legg dem i en ildfast form, ha på salt og olivenolje og bak i oven på 180 grader i ca. 10 minutter.
  3. Stek skiver av chorizo i en stekepanne for å svette ut fettet og gjøre dem litt sprø. Tilsett finhakket sjalottløk, finkuttet stangselleri, tomatpure og stek videre til du har fått blandet alt godt sammen og smakene får sette seg.
  4. Nå kan du tilsette hermetiske tomater, finhakket persille, og smør som du har kuttet i terninger. Rør blandingen godt sammen og tilsett saften av 1 lime (smak deg frem).
  5. Tilsett grovhakket spinat og tomatene som du har bakt i ovnen. Til slutt har du i makrellen i grove biter, som du bare rører inn i blandingen. Smak til med salt og pepper.
  6. Rør inn squashpastaen, legg opp på tallerken og topp med pinjekjerner og basilikum.

Del denne oppskriften

Prøv disse