Om oss

signature

I 1902 smakte Kong Oscar for første gang sardinene fra en liten, norsk hermetikkfabrikk. Han ble imponert. Så imponert at han tilbød selskapet sin mest dyrebare eiendel: Navnet sitt. Fra det øyeblikket har vi båret Kong Oscars tittel med stolthet. Over 100 år senere selger vi varer over hele verden, fortsatt tro mot det kongen så hos oss i utgangspunktet: Kvalitet, opphav og håndverk.

Uansett om det gjelder sardiner, makrell, tunfisk, laks, reker eller hummer, lar vi det gå stolthet i at alt vi produserer og hvert produkt vi tilbyr skal holde så høy standard som overhodet mulig. Vi velger oss ut den beste sjømaten fra hele verden, og vi gjør det på en bærekraftig måte. For når du har vært så heldig å bli tillagt et navn som vårt, er det viktig å være sikker på at sjømaten man tilbyr er en konge verdig.

IDDISER

Etiketter går også under navnene iddisar, iddiser og sto på hermetikkboksene til sild, brisling, sardiner, makrell, reker og kippers. De ble lagt i tomatsaus og forskjellige oljer som extra virgin oliven olje , vanlig oliven olje og fiske olje. Motivene som ble brukt var et mangfold av flotte farger, norrøne motiver, kjente personer og kongelige. Eksporten var stor og fabrikkene mange særlig i Stavanger.

Iddisser har etterhvert blitt et ettertraktet samleobjekt. Visste du at det fantes en egen iddisklubb? Les mer på nettsiden til Hermetikkmuseet i Stavanger

sardiner
sardiner 2
Sild
Norwegian Sardines Broadway
Sardines in Tomato Sauce Bjelland