Sild – næringsinnhold og helsefordeler

Sild er sunt og inneholder de fleste næringsstoffer kroppen trenger.

Vitaminer og mineraler i sild

Omega 3 i sild

Sild er rik på omega 3 fettsyrer. Selv om all fisk inneholder omega 3 er fete fiskearter, som sild, best i klassen på dette området. De sunne fettsyrene er viktig for hjernens utvikling, og forebygger hjerte og karsykdommer. Omega 3 er dessuten med på å styrke immunforsvaret og har gunstig effekt på sykdommer som revmatisme og psoriasis. Mange nordmenn tar kosttilskudd for å få i seg nok Omega 3, men spiser du sild regelmessig dekker du behovet helt naturlig. Og hva er vel bedre enn det?

Velg et King Oscar sildeprodukt her for å lese nøyaktig næringsinnhold.

Kan jeg spise sild når jeg er gravid?

Ja, gravide kan trygt spise påleggssild på boks, som du får fra King Oscar. Et generelt råd til deg som lager påleggssild selv av fersk sild, er å fryse ned fiskefileten før bruk for å drepe eventuelle parasitter. Hermetisk sild derimot, behøver du ikke å fyse før du spiser. Sild er sunt for gravide, da fisken inneholder svært mange mineraler og vitaminer som er gunstig for fosterets utvikling. Blant annet er jod avgjørende for den nevrologiske utviklingen av fosteret, og omega 3 er viktig for øyne og hjerne. Alle disse næringsstoffene og flere til får du i sild.

Les mer om fisk og graviditet her! 

Sild for barn

Næringsinnholdet i sild er perfekt for barn, med mye vitaminer, mineraler og Omega 3. Det er selvsagt noen barn som ikke liker sild, men de fleste barn har nok dessverre ikke smakt sild i det hele tatt – rett og slett fordi vi voksne antar at barn ikke liker det. Vi i King Oscar anbefaler å la barna prøve sild – kanskje blir du overrasket over hvor godt det blir mottatt? Et tips er å la barnet selv få velge tilbehør til silden. Da blir det mer spennende å prøve noe nytt.

Kilder – og mer informasjon om helsefordeler og næringsinnhold i fisk:

Helsedirektoratet: Spis fisk oftereMatportalen: Fisk og skalldyrNIFES: Sjømat og helse
Matportalen: Kostråd til gravide