Maki Sushi

20 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!

Ingredienser

4 porsjoner
1 boks 2 lags små sardiner i olivenolje
Bambusmatte
6 stk noritang
1 stk vårløk
0,5 stk agurk
1 stk avokado
8 dl sushi ris (kokt)
1 ss sukker
1ts salt
0,5 dl riseddik

Tilbehør
Lys soyasaus
Wasabi
Syltet ingefær

Slik gjør du

Kok risen som anvist på pakken. Legg et ark noritang på en bambusmatte, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris helt ut i kanten øverst på noritangen.

Legg på sardiner og en strimle grønnsaker ved siden av hverandre på risen. Ha litt eddikvann på fingeren og gni det utover kanten på noritangen.

Rull sammen til en fast rull ved hjelp av bambusmatten, som om det var en rullekake. Klem godt til.

Når makirullen er ferdig legger du dem i kjøleskapet mens du lager ferdig resten. Skjær hver rull i to, og del så videre i to og to til du har fått åtte biter.

Tips

Oppskriften kan varieres med ulike typer sjømat og grønnsaker.

Relaterte oppskrifter

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.
Pasta med sardiner og pesto er rask og enkel mat som er næringsrik og god. Oppskriften passer til både middag og lunsj.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!