Brødsalat med sprøstekte sardiner

30 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Gi gammelt brød nytt liv i en deilig italienskinspirert brødsalat med erter, reddik, kapers og sprøstekte sardiner. Salaten passer godt til lunsj og varme sommerdager da det passer best med en lett middag.

Ingredienser

2 porsjoner

1 boks med sardiner i olje
50 g pistasjnøtter, finmalt
Nykvernet pepper

Vinaigrette
0,5 dl sherryeddik
1 ts Dijon sennep
1 dl extra virgin olivenolje

2 ss smør
1 fedd hvitløk, finhakket
1 sjalottløk, finhakket
150 g selskapserter, frosne
ca 300 g daggammelt brød, i terninger
8 reddiker, delt i båter
2 ss kapers
Finhakket bladpersille

Slik gjør du

Ha sherryeddik i en skål og rør inn sennep. Pisk blandingen mens olivenolje tilsettes i en tynn stråle slik at vinaigretten blir sammenhengende. Sett til side.

Sett ovnen på 200 grader. Finmal pistasjnøttene i en foodprocessor. Ha nøttemelet på en tallerken og kverne godt med pepper over. Vend sardinene i nøttemelet og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gylne og sprø. Snu sardinene etter halvgått tid.

Smelt smør i en stor kasserolle på middels sterk varme. Surr hvitløk og sjalottløk i 2 min. Tilsett selskapsertene, rør om, og la det surre videre under omrøring i 2 minutter.

Senk temperaturen og vend brødterningene inn i erteblandingen. Hell over halvparten av vinaigretten, rør om og la dressingen trekke inn. Tilsett litt mer vinaigrette, rør om og la blandingen stå ca 5 minutter. Rør om underveis. Tilsett mer dressing om nødvendig, men brødterningene skal ikke bli vasne.

Ha brødsalaten over i en serveringsbolle, bland inn reddik og kapers og dryss over finhakket bladpersille. Topp med sprøstekte sardiner.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!