Spansk potet- og sardinomelett

20 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

For å lage en spansk omelett trenger du tålmodighet. Du lager den så tykk du selv ønsker, men når du først setter i gang, er det ingen grunn til å spare på råvarene.

Ingredienser

4 porsjoner

2 bokser sardiner i extra virgin olivenolje (avrent)
0,5 kg poteter
1stk rødløk
6 egg
1ts salt
Olivenolje

Slik gjør du

Skrell potetene, og skjær dem i ½ cm tykke skiver. Stek skivene i middels stor stekepanne på middels til lav varme sammen med rikelig olivenolje. Når potetene er gjennomstekt, knus dem lett med en gaffel.

Skjær opp løk i ringer og stek den blank i olivenolje i en annen panne.

Visp sammen eggene med 1ts salt.

Tilsett den stekte løken og sardinene. Hell over eggeblandingen. Sørg for at den fordeles blant potetene – forsiktig, det skal ikke røres. Stek på lav temperatur. Bruk stekespaden til å runde kantene underveis.

Stek omeletten til den stivner underst og på sidene. Snu den ved å bruke et lokk. Stek noen minutter til.

Bruk lokket igjen til å få omeletten ned på tallerken. La omeletten kjølne, og skjær den i snipper. Spis den lunken eller kald.

Tips

Bytt gjerne rødløken ut med purre, sukkererter eller brokkoli.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!