Sardiner i grillet paprika

30 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dette er en perfekt tapas å servere enten sammen med flere andre små tapasretter eller alene sammen med god drikke. Sardinene, den grillede paprikaen og den røkte laksen utgjør en perfekt smakskombinasjon.

Ingredienser

8 tapas

1 boks sardiner – 8 sardiner
2 røde paprika
1 vårløk
½ grønn paprika
1 ½ dl olivenolje
3 ts hvitvinseddik
nykvernet pepper
8 skiver røkt laks
8 tynne baguetteskiver
salt

Slik gjør du

Sett grillelementet i stekeovnen på full styrke og kle et stekebrett med aluminiumsfolie. Del paprikaene i to. Fjern kjernehus og legg dem med snittflaten ned på stekebrettet. Grill dem til skinnet har blitt helt svart. Legg bitene så i en pose og knytt igjen. La dem ligge slik i 15–20 minutter. Da har paprikaen blitt helt myk og du kan lett fjerne det svarte skallet.

Del den ene paprikaen først i kvartstykker, så stykkene én gang til slik at du ender opp med 8 biter. Den andre paprikaen skjærer du I småbiter og blander sammen med skivet vårløk og grønn paprika, olivenolje, hvitvinseddik, salt og pepper. Sett det til side.

Legg en røykelaksskive oppå en av paprikakvartene. Legg en sardin oppå der igjen og rull det hele sammen. Gjenta med resten.

Rist baguettskivene i en tørr stekepanne eller brødrister. Legg på paprika- og fiskerullene. Fordel vinagretten over og rundt.

Tips

Du kan bruke alle de ulike typene av brislingsardiner fra King Oscar til disse tapasene.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!