Salad Niçoise

10 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor

Ingredienser

3 bokser tunfisk i vann eller olje.
2 poser à 65g baby leaf mix
8 kokte og avkjølte nypoteter, i skiver
4 hardkokte egg, i båter
100 cherrytomater skjært i båter
1/2 agurk i terninger
1/2 rødløk i fine skiver
en håndfull kalamata oliven
3 bokser tunfisk i vann eller olje.
klassisk vinaigrette

Slik gjør du

La oljen eller vannet renne av tunfisken og bryt tunfisken i mindre biter

Fordel salat, potetskiver, egg, cherrytomater, agurk, rødløk og oliven på 4 tallerkener

Fordel tunfisken over salatene. Hell litt vinaigrette på hver salat like før servering

Server vinaigrette på siden for den som ønsker mer

Tips

En klassisk vinaigrette er enkelt å lage selv. Ha 1 ts fransk sennep, 1 ss eddik og 3 ss god olivenolje i et glass med lokk. Ha opp i litt tørkede urter, gjerne litt fersk hvitløk og litt nykvernet salt og pepper. Sett lokk på glasset og rist det hele sammen til en dressing

Relaterte oppskrifter

En sydlandskinspirert litt fyldig dip som er enkel å lage og spennende å by på.
En mild dip med god smak av hvitløk og ost.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!