Pissaladière

50 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Dette er et deilig løkbrød fyldt opp til randen av søt, karamellisert løk og toppet med ost, sardiner og gode olivener. Det skaper fest på hvilken som helst hverdag!

Ingredienser

1 pk, 450 g , butterdeig
1–2 ss hvetemel til utkjevling
3 store løk, ca. 500 g
3 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts sukker
2 ts salt
½ ts nykvernet pepper
50 g revet hvitost
1 boks, ca. 100 g sardiner i olivenolje
1520 svarte steinfrie olivener

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader.

Tin butterdeigsplatene. Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og legg på butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til du får en sirkel på ca. 30 cm i diameter og legg den over på en bakepapirkledd stekebrett. Prikk deigen med en gaffel rundt det hele, unntatt de 2 ytterste centimeterne

Skrell løken og hvitløkfeddene og skjær dem i helt tynne ringer og skiver. Smelt sammen smøret og olivenoljen i en stekepanne med høye kanter og ha i løk- og hvitløkskivene. Stek på forholdsvis svak varme i 10 minutter. Ha i timian, sukker, salt og pepper og stek videre i 1015 minutter til løken har blitt gyllen.

Fordel løken over butterdeigen. Dryss over osten og legg over sardinene og olivenene. Stek brødet på nest nederste rille i stekeovnen i ca. 20 minutter til deigen er gyllenbrun og sprø.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!