Pasta puttanesca med sardiner

30 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

En fargerik rett som både ser og smaker nydelig. Kan denne middelhavsretten bli barnas nye favoritt på middagsbordet?

Ingredienser

4-6 porsjoner

400g farfalle eller annen pasta
1 rødløk, finhakket
5 hvitløksfedd, presset
1 stor boks King Oscar sardiner i olivenolje
1/2 rød chili, finhakket, frø fjernet
1 boks a 400g hele, hakkede eller cherrytomater
20 kalamata oliven
2 ss kapers
olivenolje, salt, pepper

Slik gjør du

Sett en stor kjele med vann til koking for pastaen.

Stek løken myk i litt olivenolje på middels varme. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden og stek noen minutter til.

Sett halvparten av sardinene til siden, prøv å holde de hele. Mos resten av sardinen med gaffel og tilsett løkblandingen. Stek noen minutter.

Rør inn tomater og la det få et oppkok. Bruker du hele tomater bryter du disse litt ned under kokingen. Bruker du cherrytomater kan disse gjerne forbli hele. Rør inn oliven og kapers og smak til med salt og pepper.

Ha pasta i det kokende vannet og kok etter pakkens anvisninger. Hell av pastaen når den er al dente og hold tilbake litt av pastavannet.

Hell sausen over pastaen og bland forsiktig. Om du synes det blir litt tørt kan du blande inn noe pastavann. Vend inn hele sardiner og server gjerne med finhakket basilikum og ekstra pepper.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!