Pasta med sardiner og pesto

20 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Pasta med sardiner og pesto er rask og enkel mat som er næringsrik og god. Oppskriften passer til både middag og lunsj.

Ingredienser

3 porsjoner

2 bokser hermetiske sardiner
300 gr tagliatelle
Salt
Pepper
Olivenolje
10 cherrytomater
4 ss pinjekjerner
1/2 potte basilikum

Pesto

1-2 fedd hvitløk
1 potte basilikum
5 ss pinjekjerner,
70 g parmesan
1,5 dl olje
Salt
Pepperrot
1 sitron

Slik gjør du

Begynn med å lage pestoen. Skrell hvitløk og del den i biter. Klipp av en potte med basilikum.

Rist pinjekjernene i en panne til de blir gylden brun.

Ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk en kjøkkenmaskin til å knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse.

Smak til med salt, pepperrot og sitron. Legg pestoen til side mens du tilbereder resten.

Kok tagliatellen i lettsaltet vann som angitt på pakken til den er al dente. Sil av vannet.

Bland alt sammen: tagliatelle, tomater, sardiner, pinjekjerner og 6 ss pesto.

Drys litt olivenolje og finhakket basilikum på toppen.

Tips

Ønsker du tomatpesto, bruker du ca. 150 g tørkede tomater i tillegg, og gjerne litt mer olje.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!