Ostepuffer med sardiner og hummus

60 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Luftige og sprø ostepuffer med eksotisk kikertpure og sardiner passer perfekt som fingermat, til tapas eller som lett forrett.

Ingredienser

4 porsjoner

1 boks med små sardiner

Hummus
1 boks kikerter
2 dl kyllingkraft
2 fedd hvitløk
1/2 løk
1-2 ss sitronsaft
0,5 dl olivenolje
1-2 ts spisskumen
Salt og pepper
2 cm rød chili, uten frø
0,5 ts paprikapulver

2 plater butterdeig
1 egg
30 g revet parmesanost
1 rød paprika
Olivenolje

Slik gjør du

Skyll kikertene og kok dem i kyllingkraft i 10 minutter. Ta vare på kraften etter ertene er ferdig kokt.

Kjør kikerter, hvitløk og løk til puré i en mikser. Tilsett halvparten av sitronsaften, spisskummen og olivenolje. Smak til med salt, pepper, chili, paprikapulver og evt. mer sitronsaft. Blir pureen for tykk spe med kraften kikertene kokte i.

Ta butterdeigplatene ut av frysen og la platene tine på benken i ca 15-30 minutter.

Sett stekeovnen på 230 grader. Del paprikaen i to, fjern frø og stilk, og gni hver halvdel inn med olje. Bak paprikaen midt i ovnen i 10 minutter. Snu etter halvgått tid.

Legg paprikahalvdelene i en skål og dekk med plastfolie. Når paprikaen er avkjølt er det lett å ta av skinnet og dele paprikakjøttet i biter til ostepuffene.

Senk temperaturen på stekeovnen til 200 grader. Kjevle de tinte butterdeigplatene litt slik at de blir bredere. Del platene i seks (på kryss og tvers), og legg på bakepapirkledd stekebrett. Bruk en skarp kniv til å snitte forsiktig rundt langs kantene på hver bunn (noen millimeter fra kanten). Ikke skjær gjennom deigplatene.

Pensle med pisket egg og fordel revet ost på deigrutene. Stek midt i ovnen til butterdeigen har puffet seg opp og osten har smeltet (ca 10 min.) La ostepuffene avkjøles på kjøkkenbenken.

Legg en liten spiseskje hummus på hver ostepuff. Plassér en bit med bakt paprika og avslutt med en sardin på hver ostepuff.

Tips

Hummusen kan gjerne lages god tid i forveien. Den holder seg godt i kjøleskapet og blir bedre på smak når den har stått noen timer.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!