Oliventapenade med sardin

Berit Nordstrands oliventapenade med sardiner er perfekt til tapasbordet, eller som pålegg til frokost og lunsj. Godt og sunt!

Ingredienser

1 boks sardiner
70 gram persille (en liten potte)
200 gram oliven (sorte eller grønne uten stein)
50 gram kapers
½ sitron, saften av
4 dl extra virgine olivenolje
2 fedd hvitløk
3 skiver brød (gjerne gammelt/tørt brød)
40 gram smør
Kokosolje eller druekjerneolje til fritering

featured product

Slik gjør du

  1. Tapenade: Kjør persille, hvitløk, sardiner, oliven, olivenolje, sitronsaft og kapers sammen i en blender/foodprosessor til du har en puré, gjerne noen få småbiter igjen. NB! Spar litt karpers til fritering og litt persille til pynt.
  2. Fritert kapers: Sil av alt av lake på kapersen, varm oljen til 170-180 grader (til det bobler rundt et treskaft), friter til de åpner seg som små blomster og er sprø. Pass på, dette går veldig fort.
  3. Kutt brødskiver i staver på størrelse med en tommelfinger. Stek i smør til de er gylne og sprø og legg på en rist.
  4. Server tapenaden i skåler toppet med persille og kapersblomster med toastet brød til.

Dypp og nyt!

Del denne oppskriften

Prøv disse