Cæsarsalat med sardiner

20 min
Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Cæsarsalaten er en verdensberømt klassiker. En salat med sardiner er et lett og grønt alternativ til tyngre middager.

Ingredienser

4 porsjoner

2 bokser sardiner i extra virgin olivenolje
1 pakke bacon, ca. 120g
4 skiver loff
1 romanosalat

Dressing

1 eggeplomme
½ ts hvitvinseddik
½ ts Dijonsennep
1 dl oliven olje
salt og pepper

Slik gjør du

Sprøstek bacon og la det renne fra seg på et flak tørkerull. Ta vare på baconfettet.

Fjerne skorpen på loffen og skjær den til krutonger (terninger). Stek krutongene i baconfettet til de er gylne og sprø.

Fjern de ytterste romanobladene, skyll og tørk resten. Fordel bladene på 4 tallerkener. Fordel krutonger, sardiner og knust bacon over.

Bland ingrediensene til dressingen godt og hell det over salaten.

Tips

Dryss over litt kapers. Sardiner og kapers er bestevenner.

Relaterte oppskrifter

Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Det er enkelt å lage maki sushi selv, sikkert enklere enn du tror!
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med sardiner som stekes i stekepanne.

Bli inspirert!

Makrell i tomat med egg

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Prøv et smørbrød med makrell i tomat med egg. Næringsrikt og godt!

Ansjossmørbrød

Gi karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ansjossmørbrød er helt enkelt – Og veldig godt!

Sjekk våre tips og anbefalinger

Hva skal du lage? Her er noen anbefalte oppskrifter for deg som er ute etter inspirasjon til hvordan du kan bruke mer sunn fisk i matlagingen. Kanskje har du en oppskrift du vil dele? Send den gjerne til oss!