Bakte sardiner med dill og potet

Vi elsker Berit Nordstrands moderne variant av sild og potet – bakte sardiner med dill og potet!

Ingredienser

1 boks sardiner
¼ rødløk, finhakket
1 bunt frisk dill
2 ss soyasaus
1 lime
3 egg, hardkokte
4 dl extra virgine olivenolje
havsalt
8 små poteter

Slik gjør du

  1. Åpne sardinboksen og ha over 2 ss soyasaus og 1 ss limejuice. Bak på rist midt i ovnen på 170 grader i ca. 10 minutter
  2. Dillolje: Kjør 1 bunt frisk dill (spar litt til pynt) sammen med 4 dl olivenolje til en grønn jevn paste. Varm dette forsiktig opp i en kjele til rett under kokepunktet, sil og avkjøl.
  3. Kok småpoteter i vann og godt med salt (skal smake litt som sjøvann) til de er møre. Slå av kokevannet og sett potetene til side for avkjøling.
  4. Når de er romtempererte så kutter du potetene i to på langs, slik at du får en flat side
  5. Kok egg til de er hardkokt, avkjøl og ta ut plommen. Plommen skal bare ‘’crumbles’’ med fingrene.
  6. Finhakk rødløk.
  7. Legg opp retten på ønsket tallerken med poteter i bunnen, toppet med finhakket rødløk, bakte sardiner, eggeplommecrumble, dillolje og litt fersk dill.

Bon appétit!

Del denne oppskriften

Prøv disse