Informasjon om tilbakekalling av enkelte King Oscar sardinprodukter i tomat

Fra og med 30. juli 2021 har vi i samråd med Mattilsynet blitt enige om å trekke enkelte av våre King Oscar sardinprodukter i tomat tilbake fra handelen.

Produktoversikt

King Oscar legger stor vekt på kvaliteten på produktene sine, og vi søker alltid etter å bruke løsninger og ingredienser som overholder de lovfestede standardene. Vi er gjort oppmerksom på at det er et problem med noen partier av råvarer fra en av våre leverandører, og utfører derfor en tilbakekalling av enkelte produkter som et forhåndstiltak. Disse produktene ble laget med råmaterialet Johannesbrødkjernemel, som ifølge vår leverandør inneholder spor av etylenoksid. Det er viktig å understreke at det ikke er noen helserisiko ved normalt forbruk av disse produktene, ettersom våre produksjonsmetoder reduserer forekomsten av etylenoksid til et nivå som ligger betydelig under de grenseverdier for ferdige varer satt av myndighetene.

EU/EØS har imidlertid definert maksimumsgrenser for etylenoksid i råvarer og ingredienser i ferdige varer. Dette påvirker derfor også en rekke andre matleverandører og produkter i hele EU/EØS.

Toksikologi og laboratorieanalyser er utført på denne typen produkter. Testene viser et lavt nivå av etylenoksid i de ferdigproduserte produktene. Disse rapportene har bekreftet at det ikke er noen risiko for forbrukernes helse ved normalt forbruk av slike produkter.

Vi har full forståelse for at forbrukerne våre kan føle seg usikre på disse produktene, og ber derfor om at du returnerer produktene som er oppgitt ovenfor til butikken du kjøpte dem fra, for full refusjon.

Kundeservice er tilgjengelige for å svare på spørsmålene dine. Ta kontakt på e-mail: https://www.kingoscar.no/kontakt-oss/. Ytterligere kontaktinformasjon er også tilgjengelig nedenfor.

Vi beklager eventuelle ulemper dette kan medføre, og håper at våre verdsatte forbrukere vil fortsette å glede seg over King Oscar’s sardinprodukter i mange år fremover.

For forbrukerhenvendelser:
https://www.kingoscar.no/kontakt-oss/

For pressehenvendelser:
simen.johannessen@hkstrategies.com
Mobil: 900 26 990